mandag 6. juni 2011

Kryddersmør


Mmmmnn...urtesmør...
Jeg blander mykt margarin med diverse urter,som er nydelig til
fisk eller pasta, brød, bakte poteter eller kjøtt.

Her er fire gode varianter :
* Sitrontimian, jordskokk, grønt fra frisk hvitløk
* Løpstikke, gressløk, skall av sitron
* Sultanrosiner, korianderfrø, valnøtter
* Oregano, timian, gressløk

Hakk urtene, riv sitronskall og jordskokk og bland
med ønsket mengde margarin.
Rulles i matpapir før det
legges i kjøleskapet i minimum 2-3 timer,
eller i fryseren.
I fryseren holder kryddersmør seg i ca. en måned.



Urtebedet har virkelig vokse seg til i år.
Her vokser lubne tuer av timian, vanlig og sitrontimian.


Hestemynte nermest, får fantastiske blomster etterhvert,
og bak der troner løpstikken.
Den har nesten blitt et tre...tror jeg må flytte den litt.


Andre urter som voker her er kinesisk hvitløk, salvie,
fransk estragon, eplemynte og oregano.
Bak i bedet vokser de engelske rosene som skal kle
armeringsveggene.

6 kommentarer:

Asbjørg sa...

Så flott urtebed!
Og urtesmør,ser jammen godt ut!

Helene Orskaug sa...

Mmmm! Så fristende ut! Skal prøve meg på dette:o) Flotte urtebed:o)

Heleneklem

Sissel sa...

Kryddersmør skal jeg jammen prøve meg på - ser godt ut også! Liker urtebedet ditt og så smart med armeringsveggen bak som rosene kan klatre i.
Ha en flott tirsdag.
Klem Sissel

Roser og Patina sa...

Det så deilig ut,mmm!! Må selfølgelig prøve å lage et selv:) Eg ser du avslører litt av den nydelige hagen din på bildene:) Du har slike armeringsvegger så jeg ønsker meg så meget i hagen:) En god uke til deg. Klem Ellen

Inger Marie sa...

Ja,håper dere ble fristet til å prøve urtesmøret,det er veldig godt:)
Armeringsmatter er et funn!
Enkel måter å skape vegger på uten at det stenger for mye.
Det var ferdig i forfjor så det tar litt tid å vekse til :)

Fia sa...

Ser väldigt gott ut det där örtsmöret. Jag borde själv bli bättre på att använda örterna, inte bara odla dom...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...