Jeg er i full gang med å tørke urter til bruk senere
dvs.jeg har holdt på en stund...
en skal jo helst tørke de før urten blomstrer
men det er ikke alltid jeg rekker.
Oregano er en av de urtene som jeg syns blir
mye mere smak av når jeg tørker selv..
her står oregano i full blomst til glede for
humler og bier...og oss
I den gamle vaskebaljen står rosmarin og
annanas salvie...og en pelargon imellom...
rosmarin både tørker jeg
og siden jeg overvintrer den inne
kan jeg også høste litt fersk.
Annanas salvie er ny for meg så der må
jeg prøve meg litt frem...
i sommer har jeg brukt den i urtesmør.
sitrontimian er god både til varme poteter og
til fiskeretter...
tørker alle mine urter ved å henge opp små
buketter der det er luftig og så mørkt
som mulig...så knuser jeg de når alt er tørt
og oppbevarer de på tette bokser...
koriander sådde jeg for mange år siden
og den selvsår seg hvert år..
minimal jobb.. bare litt vann og gjødsel...
når blomstringen er over dannes de små frøene...
venter til de er så brune som de helt til venstre
da klipper jeg kronen ned i en pose
ellers ramler de fort ned...
og litt rensing og sortering blir det etterpå
men da har jeg korianderfrø for
hele vinteren...
nydelig i brød eller et must i indiske retter.
13 kommentarer:
Imponert og inspirert :) Jeg hadde bestemt meg for å dyrke litt mer spiselig i hagen min denne sommeren, men kom aldri så langt.Nå vet jeg i hvert fall at jeg skal sette i gang til våren. Ønsker deg en herlig sommerkveld :)
Ih hvor dejligt med et indlæg om krydderurter :-) Jeg holder meget af krydderurter og har også en del forskellige. Men jeg er aldrig nået til at få høstet og tørret krydderurterne. Men din inspiration gør de, at jeg får lyst til at prøve det :)
Når urterne er gået i blomst, tørrer du dem så alligevel?
Susanne...ja jeg tørker de selv om det ergått i blomst,blir litt bitrere i smaken bare:)
Kari...lykke til til våren...det er vel verdt det...når vinterstormene uler og nyte urter fra sommeren:)
Det är härligt med egna örter!Oreganon har så vackra blommor.
KRAM från mig!
Så lurt å tørke dem.
Jeg spiser hele sommeren igjennom, men det eneste jeg tar vare på er gressløk, som jeg fryser oppklippet i en boks.
Skal jammen prøve å tørke litt av det andre også:)
Ha en fin kveld!
Lurt.. hvordan er det med sitrontimian, mine har ikke blomstret ennå. Tror jeg. Hva slags blomster får de? :)
Underbart med alla torkade små buketter!! Det måste dofta så gott. Min stora rosmarinbuske trivdes inte inne i garaget i vinter, så den dog tyvärr (den har klarat 3 vintrar där innan). Jag saknar den mycket, rosmarin på ugnsbakad potatis är så gott. Måste köpa en ny buske till våren. Annars är jag lite dålig på att odla kryddor i trädgården.
Kram Maria
Takk for tips og fine bilder:o)
Jeg har masse urter i år, så jeg får bare se å komme igang med tørking:o)
Heleneklem
Ja, her har du mye god smak utover! Virker som du er flinkere enn meg til å benytte deg av urtene dine :) Men neste år....... :))
Så godt å ha til vinteren ,jeg har fått tørket litt mynthe til te(minstemann er så glad i det med litt honning)hehe minstemann han er snart 16 år.
Det blir veldig fine små julegaver også hvis en pynter glasset med et bånd noen koslige ord, Marit.
Marit...ja det er sant...gaveideer er alltid poppulært:)
Hagen i Grubba...jeg bruker mye urter...syns det hever maten flere hakk:)
Helene...håper du får tørket litt...godt å ha:)
Maria i Gøteborg...det var synd med rosmarinen som døde,men det er slik noen år...enig med deg om ovnsbakte poteter med rosmarin..:)
Fru sunde...sitrontimian får lyseblå små blomster:)
Valmueplassen og Helena...tørk og nyt av egen avling...:)
Dette var inspirasjon til å ta en høsterunde i krydderhjørmet når det tørker opp ute. Kan anbefale sitrontimian i soppretter også.
Kari K...takk for tipset...det skal jeg prøve:)
Legg inn en kommentar