tirsdag 18. november 2014

Gaver fra hagen....




Sommerens mange frukter
er fine og plukke og nyte der og da...
men dette tar jo slutt....




Her er de siste tomatene som jeg plukket inn i september...




...og basilikum...den har blitt høstet i mange omganger
og de fortsetter og produserer blader
så lenge temperaturen holder seg....




Og nå..når sommeren forlengst er over...
kan jeg hente frem godbiter
og nyte de langt utover vinteren....

Fra venstre...
Basilikum-pesto...
Grønn tomat marmelade med ingefær og fenikkel...
Eplechutney....korianderfrø...
i frysen er det mye godt syltetøy....
av epler,solbær,bringebær,rips...alt med lite sukker 
og mye bærsmak...:)

Fin kortreist mat:))






19 kommentarer:

Meta sa...

Vad härligt du har det som har egentillverkat att ta fram och njuta av under denna gråa perioden
Nu får vi se fram mot våren den är snart här.
Ha en bra kväll
Kram Meta

Marit Sønstebø sa...

Kort reist mat er best! Det smaker så godt med egen dyrket mat :)

Ha en fin kveld!

hagen vår sa...

Hei! Noe av det mest fantastiske med hage, er at man kan lage sin egen mat to ganger. Og til slutt nyte sommeren om vinteren. Pesto må jeg forsøke å lage.
God kveld! Anne

Vivi sa...

Finnes ikke bedre. Herlig!

Klem Vivi

angie sa...

das sit ja toll!!! das sind wahre schätze!!! selbstgemachtes schmeckt immer besser!!! liebe grüße von angie

Liv i Hagen sa...

Det ser helt fantastisk ut. Så bra å ta vare på alt du dyrker og ha glede av det utover vinteren.

Liv i Hagen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bettina Bäck sa...

Njutbart med närproducerat. :-)

Sollemor sa...

Mmm, så deilig det ser ut. Hjemmelaget basilikum-pesto er utrolig godt :-)

Monica Midtun sa...

Det finnes ikke noe bedre :) Og så morsomt med egenprodusert fra egen hage. Luksus :)

Ønsker deg fine dager

Klemmer Monica

4 i Kiellandsgata sa...

Mmmm, så mye godt fra hagen=) Det er så artig å finne det som er hjemmelaget=) Nyt=) Vibeke

Underberget sa...

Det er en helt spesiell følelse å kunne lage slike gode saker fra egen hage! Her har du mye godt å ta fram senere. Jeg har alltid laget egen eplemos og bærsyltetøy og det er stas. I år ble det lite epler, men MYE tomater og jeg ble veldig begeistret for hjemmelagd tomatsaus:-)

Gerd Ellen Ottersen sa...

Mmmm... Det ser både deilig og lekkert ut!
Ingenting smaker så godt som det man kan lage selv fra hagens overflod :)

Caroline sa...

Herlig med kortreist mat!
Så mye godt du har laget,tenker dere skal kose dere utover vinteren med alt dette på lager:)
Ha en fin november!
Klem Caroline

Turid sa...

Mmmm, det er akkurat dette som er så fint med hage, kortreist og giftfri mat :)

Hverdagsliv det gode liv sa...

Så mye godt som kan lages fra egen kjøkkenhage :o) Her har frosten tatt tak i det siste, så nå er det slutt for denne gang :o) Klem fra Nina

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Ser herlig ut!
Ikke noe er bedre enn å høste fra egen hage:)
Og så smaker det helt fantastisk.

Ønsker deg ei flott helg, kos deg masse!

Elisabeth Solum sa...

Så mye forskjellig du har laget av hagens grøde! :) Du er jammen flink og produktiv! :D
Ha en god søndag! :)

Ingvill Egeli sa...

Egendyrkede tomater og salat smaker bare nydelig! Tenk nå er det snart januar igjen, ikke til å tro at vi snaaaaart kan tenke på å begynne forspiring av tomater. Om en stund i alle fall :):)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...