søndag 9. september 2018

Det høstes...





..i dobbel forstand...
September måned er godt igang...og fargene er allerde
godt synlig i hagen...
Innhøsting av grønnsaker og frukt er det som står på
timeplanen i disse tider...




Aroniabærbuskene har allerede varmrøde blader..
Bringebærhekken er i god vekst for neste sesong... og treet i
forgrunnen er Morellebær...
det ble flyttet i fjor høst og denne sommeren har det virkelig
gitt avling...masse deilige moreller...så det har funnet sin 
rette plass..




 Frilandsagurkene har nå gjort sitt for denne sesongen..
men FOR en mengde 3stk planter kan gi...
Vi har spist agurk til frokost..på nisten...salatmiddager og 
enda har jeg gitt bort mange...
Men denne helgen klippet jeg ned plantene...




I bedet der agurkene har stått i sommer...skal der plantes nytt
Først må jorden tilføres mer næring...
Til venstre er det en ferdig fermentert Bokashi bøtte og
i tillegg har jeg nedfallsfrukt som passer å grave ned...




..og litt løv er alltid flott å tilføre jorden...
Da fjerner jeg først litt av det øverste jordlaget og legger bokashi..løv og nedfallsfrukt i bedet...
og blander godt med spaden for så å legge jorden tilbake...
Tilslutt topper jeg det hele med ferdig bokashi-jord som jeg hadde i jordfabrikken....






Dette er bedet ved kjellervinduene..så her er det lunt og solrik...
Nærmest blide står det luftløk som ble plassert tilbake etter jordforbedringen og så en
 rekke med gressløk...
bak der er det blitt plantet småplanter av vintersalat/machesalat...
Planen nå er at disse skal vokse seg så store de greier...
før frosten og vinteren setter inn...
og begge typene er vitersalater...som kan høstes utover den kalde årstid...




Tenk så herlig å hente frisk salat når snø og kulde kommer...
Nå i starten legger jeg også over fiberduk så plantene får best
mulig forhold for å bli store...







Siden vi fikk så mye agurk denne sommeren...
måtte jeg bare prøve å lage egne sylteagurker...
smakt til med sennepsfrø..dill og pepper..
Noe så godt!
De siste små agurken skal gå samme vei...


Siden sist har jeg hatt ferie..både til vestlandet og til vår favorittland
Hellas..
En lang og varm sommer som ble avsluttet med enda varmere ferie..
vi hadde 34-36 gr. der nede...
så nå er det helt greit med høst og kjøligere kvelder...

Ønsker deg som kikker innom en fin ny uke:)







8 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Jeg er så imponert over alt du dyrker! Vintersalat har jeg aldri prøvd før. Jeg håper du lykkes med de.
Jeg ønsker deg en fin uke!

hagen vår sa...

Dette er både inspirerende og spennende. Hjemmelaget sylteagurk er himla godt. Kan ikke sammenlignes med hva industrien lager.
Ha det godt! Klem Anne

Fruens Flora sa...



Hei Inger Marie.
Er så imponert over hva du får til. Hjemmelaget sylteagurk lagde min svigermor også. Var himla godt. Håper jeg skal komme i gang med enda mer dyrking til neste år. Ferie i Hellas hørtes skjønt ut.
God uke.
Hanne-Lise.

Eirin - Lars Bjerke sa...

Hei Inger Marie.
Vintersalat har jeg aldri hørt om, flott å fortsatt kunne høste.
Her har vi nå skjært ned aurk og tomatplantene, og kan aldri huske vi har hatt så mye tomater og agurker. Veldig greit å ha med når vi skulle på besøk:-)
Ha en fin uke/Eirin

Sollemor sa...

Jeg liker den måten å jobbe med jorda på. Da får en utnyttet det som ellers ville blitt avfall :-)

♥ Łucja-Maria ♥ sa...

WOW!
Your garden is amazing. Pickled cucumbers look very appetizing.
Hugs and greetings.
Lucja

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Kunne godt tenke meg å prøve vintersalat i drivhuset, men vet ikke helt om jeg våger, klarte nemlig å få inn kålmøll tidligere i sommer og de tok knekken på all salat jeg hadde da, og den som var så fin :( Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

Ranten sa...

Koselige bilder fra hagen din :-)) God helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...