tirsdag 22. mai 2018

Reddiker....




Nå kan vi fråtse i reddiker...
sprø og gode..
en av vår og forsommerens beste grønnsaker...




Dette er en hvit reddik " Eiszapfen"....istapp..blir vel det på norsk...
 mild og sprø..med en ettersmak som neper...
Tror nok den kan være noe større før den blir høstet...
men vi liker små og sprø...
Den har også mer røtter oppover knollen...men det skraper jeg bare bort...





 Den hvite reddiken vokser mye raskere enn vanlig runde og røde reddiker...
så å kombinere disse sortene gir en lengre høsteperiode...
Vi har selvfølgelig vanlige røde reddiker også...og min favoritt "French Breakfast"
avlang..rød med hvit tupp...




Det er jo Grønnsak-året her i hagen denne sesongen...
det betyr også å teste ut nye måter å så 
grønnsaker på...
For-spire reddiker i pluggbrett er et forsøk...




...det fungerer utmerket...
og blir ferdige på rekordtid...
Kombinasjon av å så rett i jorden og for-spire i
 pluggbrett gir også lengre høsteperiode..
Når pluggen har fått et fint rotnett...slik som på bildet over...




er den klar for å plantes ut i bedet...
Med en pinne lager jeg et passelig hull til pluggen...
og slipper den nedi og trykker godt til..

Denne nye raden med reddiker står ganske tett...
både mellom plantene og i forhold til raden ved siden av...
nettopp fordi de er "halvferdige" når jeg planter de ut
og de vil kunne høstes raskt...


Det ble plutselig sommer...
virkelig herlig!
Denne langhelgen har jeg bare jobbet og hygget meg i hagen...
Har bl.a. plantet ut for-spirt spisskål og knutekål..
 persille..sukkererter og margerter...
Litt sommerblomster blir det også...cosmos og løvemunn
litt lobelia og kanskje solsikker...

Dette er da virkelig lykke..
sol og sommer....hage og planter...tid og mulighet...
ikke rart smilet sitter fast..:)








6 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Du er så god til å dyrke grønnsaker, Inger Marie! Du får litt av en avling av redikker i år :)
Ha en fin uke!

Eirin - Lars Bjerke sa...

Jeg blir alltid imponert over entusiasmen for, og dyrking av grønnsaker. Kanskje vi skal prøve litt i noen bøtter, selv om vi har tatt en pause. Redikker er veldig godt:-)
Nyt hagingen/Eirin

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Bra tips om förgroning av rädisor... Det ska jag absolut testa. För att få en längre skördeperiod och få fram de allra, allra första tidigare.

Ha det gott! Carina

Tante Mali sa...

Ohhhhh I love self grown radish!!! They are the best! Have a happy happy gardening time and all my best
Elisabeth

♥ Łucja-Maria ♥ sa...

Hello Inger Marie!
Great relationship from your garden ..
Beautiful pictures of radishes. Your planting method is fantastic.
Greetings.
Lucja

Sollemor sa...

Knasende sprø reddiker er noe av det beste som finnes :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...