fredag 23. september 2022

Belønning.....



Som i fjor, ble også denne sommeren 
nedbørsfattig....
En utfordring når en ønsker seg en stor
grønnsakavling...



Langbedet der jeg har byrket kålvekster de siste årene
fikk denne sesongen en pause....
I stedet ble det en blomster eng..
til glede både for hagedamen og insektene...

Cosmos...Zinnia...Solsikker...og hageverbena...




Jeg har forelsket meg i bønner.
Kan ikke få nok av disse sprø og grønne godisene
I sommer har jeg dyrket både i veksthuset først
på sesongen...og senere i grønnsakbedet...
Vi har spist godt underveis og i tillegg
har jeg fylt flere poser som ligger i fryseren
og kan hentes frem nå utover høst og vinter...




Dette er bondebønner...
ikke så mange av de i år, men nok til supper
og varme gryteretter til vinteren...




Gulrøtter og sukkererter er enkle å få til...
vi høster ennå av gulrøttene...
mens sukkerertene er fortært for lenge siden....




Har forsøkt meg på knollselleri for første gang.
Ikke det enkleste valget når sommeren
er varm og tørr...
men de har likevel vokst seg til ok størrelse...

Bildet er fra august og nå i september
har de lagt på seg enda mere...
blir nok ikke høstet før det er fare for frost
så de blir stående i jorden ennå noen uker...

Gleder meg til å bruke de i varme supper :)




Purre er også en ny variant i grønnsakhagen 
denne sesongen...
Fikk litt lite plass så de ble stående noe tett...
men de gjør egentlig ikke noe...
bruker de største først...som gir vokseplass
til de mellomstore og små etterhvert...

Så belønningen med vanning og luking...
stell og neslegjødsel 
har gitt oss
mange gode smaker på tallerken...
og ikke minst nå utover høst og mørketid.

En gartner er aldri så rik som når grøden
kan høstes :)




4 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Inger Marie!
Du har fått en fin skörd, och det smakar extra gott då man odlat själv.
Trevlig helg /Marika

♥ Łucja-Maria ♥ sa...

Dear Inger Marie!
Your crops are beautiful. I love green beans and sow them three times. I do the last planting on July 10. However, I sow sugar peas twice. I sow for the first time in March. A Polish proverb says: who sows in March collects it in a pot, and who in May collects it in eggs.
Celery and leek are a great addition to the soup. I always use these vegetables in soups and broths. However, celery has an intense flavor so do not add very large amounts.
I wish you beautiful sunny autumn days:)

stallnilsen sa...

Heia Inger Marie.
Ser du blogger ennu, så koselig��
Æ har fulgt bloggen din og
internettbutikken din i mange år nu��
Bloggen din er så utrolig koselig.
Æ har ikke blogget på lenge lenge nu,
har mang en gang tenkt og blogge igjen,
men det blir bare med tanken��

Kos og bli venner på Facebook.

Lisbeth

Inger Marie sa...

Så hygggelig Lisbeth!
Ja, det har blitt noen år med blogg, men siste årene har det vært så mye jobb og andre ting at bloggen har kommet litt ned på gjøre-listen.
Men nå "treffes" vi på Facebook :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...